ПРОЕКТИ

 Занаетчиска комора Скопје во своите активности редовно е реализатор и организатор на голем број интернационални и домашни проекти кои се наменети за нашите членови и пошироко.


Студиска посета во Хрватска за проектот Еразмус+ “Заедничко менторство: Подобра соработка за подобро стручно образование и обука“

Како дел од проектот Еразмус+ ”Заедничко менторство: Подобра соработка за подобро стручно образование и обука” беше одржана студиска посета и ...
ПОВЕЌЕ

Повик за чираци

Повикот за чираштво е повторно отворен во рамките на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем. Фризери, козметичари, автомеханичари, ...
ПОВЕЌЕ

MASTER 4.0

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО МАТЕРИЈАЛОТ ОД MASTER 4.о ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР / ДОКУМЕНТ ...
ПОВЕЌЕ

Посета на 8-мо мартовскиот базар во ГТЦ од страна на високи претставници од УСАИД

Во рамките на 8-мо мартовскиот базар на креативни занаети, кој се одржува во Градскиот трговски центар, беше реализирана посета на ...
ПОВЕЌЕ

Обука за практичен дел од мајсторскиот испит

На 17 февруари 2019 година започна обуката за практичен дел од мајсторскиот испит со обучувач Горан Ставревски-мајстор фризер во рамките ...
ПОВЕЌЕ

Реализирање на обуката за обучувачи за пристап до финансии и бизнис алатки

На 16 февруари 2019 година започна обуката за обучувачи за пристап до финансии и бизнис алатки на вработените во Занаетчиските ...
ПОВЕЌЕ

Презентација на комуникациската платформа и новата веб страна на секцијата на фризери

На ден 24.01.2019 година беше реализирана презентација на платформата за комуникација на секцијата на фризери при Занаетчиска комора Скопје, како ...
ПОВЕЌЕ

Теоретски дел од обуката за мајсторски испит за фризер

Во тек се обуките за теоретскиот дел од стручната квалификација за мајстор фризер во Занаетчиска комора Скопје. 2-3 февруари 2019 ...
ПОВЕЌЕ

Педагошко андрагошкиот дел од обуката за мајсторски испит за фризер

На 15 декември 2018 започна обуката за мајсторски испит за фризер со педагошко андрагошкиот дел од обуката. Обуката е финансиски ...
ПОВЕЌЕ